Çerezler Ve Gizlilik Politikası

Çerezler ve Gizlilik Politikası

aydinlatmaonline.com’da (site, Aydınlatma Online) sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla “çerez” teknolojisinden faydalanılmaktadır. Aydınlatma Online bilgisayarlarında toplanan bu bilgileri, dönemsel kampanya çalışmalarımızda, müşterilerimize yönelik kurgulayacağımız özel promosyon faaliyetlerimizde ve ilgi alanlarınıza yönelik e-postaları sizlerle paylaşmamız için yapacağımız müşteri "sınıflandırma" çalışmalarında, sadece aydınlatma online bünyesinde kullanılmaktadır. Bu teknolojilerinin kullanımı esnasında ulusal ve uluslararası mevzuatta yer alan tüm düzenlemelere uygun hareket edilmekte, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yükümlülüklere riayet edilmektedir.

İşbu Çerez Politikası Aydınlatma Metni’nin (“Aydınlatma Metni”) amacı, tarafımızca işletilmekte olan aydinlatmaonline.com internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında, Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir.

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerin türleri ve fonksiyonları gereksinim duyulması halinde değiştirilebilecektir. İhtiyaç halinde yeni çerezler eklenebilecektir. Bu sebeplerle yapılan değişiklikler uyarınca işbu aydınlatma metninde de güncellemeler yapılabilecektir. Bu güncellemelere her zaman için internet sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Çerez Politikasına ilişkin yapılan tüm işlemler en güncel hali ile internet sitemizde paylaşılacaktır.

Bunun dışında Aydınlatma Online, tarafınızdan siteye kayıt formunda yazılmış olan veya daha sonra tarafınızca güncellenen adres, e-posta adresi, sabit ve mobil telefon hatları ve diğer iletişim bilgileriniz üzerinden mektup, e-posta, SMS, telefon görüşmesi ve diğer yollarla iletişim, pazarlama, reklam, tanıtım, bildirim ve diğer amaçlarla tarafınıza ulaşma hakkı bulunmaktadır. Tarafınız, gizlilik bildirgesini ve üyelik sözleşmesini kabul etmekle aksine bir yazılı bildiriminiz olmadığı müddetçe Aydınlatma Online tarafınıza yönelik yukarıda belirtilen iletişim faaliyetlerinde bulunabileceğini kabul ve beyan etmektesiniz.

Aydınlatma Online siparişlerinizin tarafınıza hızlı ve sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini temin etmek için; teslimat çözüm ortağı Kargo firması ile adres ve iletişim bilgilerinizi, sizlerin adına bu hizmeti ilgili firmadan alması sebebi ile paylaşacaktır.

Üyelik formlarında toplanan bilgileriniz, tarafınızın haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, yukarıda belirtilen durumlar haricinde üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamaktadır. Aydınlatma Online site kullanımı sırasında izlediği ziyaretçi hareketi ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, Aydınlatma Online müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla Aydınlatma Online ortakları ile paylaşılabilecektir.

Ödeme sayfasında paylaştığınız kredi kartı bilgileri, güvenliği en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde Aydınlatma Online sunucularında tutulmamaktadır.

Çerez (Cookie) Kullanımı Hakkında
Diğer birçok web sitesi gibi Aydınlatma Online “çerezler ”den faydalanmaktadır.
Çerezler, sitemizi ziyaret ettiğinizde bilgisayarınız ya da mobil cihazınıza (akıllı telefon veya tablet gibi) kaydedilen küçük metin dosyaları ya da bilgilerdir.

Aydınlatma Online Çerezleri, sitelerimizin daha kolay kullanılması ve sizin ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlanması için kullanıyoruz. İnternet siteleri bu çerez dosyaları okuyup yazabiliyorlar ve bu sayede tanınmanız ve size daha uygun bir internet sitesi sunulması amacıyla sizinle ilgili önemli bilgilerin hatırlanması sağlanıyor.

Çerezler ayrıca, sitelerimiz üzerinde gelecekteki hareketlerinizin hızlanmasına da yardımcı olur. Bunlara ek olarak, ziyaretçilerin Sitelerimizi nasıl kullandığını anlamak ve Sitelerimizin tasarımını ve kullanışlılığını geliştirmek amacıyla çerezleri Sitelerimizin kullanımı hakkında istatistiksel bilgiler toplamak için de kullanabiliriz.

Çerez Yönetimi
İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

• Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

• İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

• Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

• Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz

• Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Alışveriş Güvenliği ve SSL Sertifikası

Sitemizde kredi kartınızla yapacağınız tüm alışverişleriniz Geotrust RapidSSL sertifikasıyla güvence altına alınmıştır. Kart bilgileriniz 128 bit koruma ile şifrelenerek iletilmektedir. SSL (Secure Soket Layer) bağlantısının hangi durumda aktif olduğunu, sipariş işlemleri sırasında kart bilgilerinizi girdiğiniz sayfamıza geçtiğiniz sırada, tarayıcınızın adres çubuğunun hemen yanında görüntülenecek olan kilit simgesinden anlayabilirsiniz.

Kredi Kartı bilgilerinizi girdiğiniz sayfanın sağ alt köşesinde bulunan kilit resmi bu sayfanın SSL ile şifrelendiğini gösterir ve üzerine tıkladığınızda şifrelemenin hangi firmaya ait olduğunu belirtir.Web sitemize kayıt olurken kullandığınız üyelik ve kişisel bilgileriniz gizli tutulmakta olup sizin onayınız dışında hiç kimseyle paylaşılamaz. SSL yazılımları , müşteri-işletme-banka arasındaki bilgi akışının,çözülme ihtimali matematiksel olarak çok düşük ve teknik açıdan zor olan 64 bit teknolojileriyle şifreli olarak yapılmasını sağlamaktadır.

Veri Sahiplerinin Kanun Kapsamındaki Hakları
Dilediğiniz zaman aydinlatmaonline.com’ a başvurarak kişisel verilerinizin;
 İşlenip işlenmediğini, işlenme amacını ve amacına uygun kullanıp kullanılmadığı öğrenebilir ve işlenmiş ise bu konuda bilgi isteyebilir,
 Kanun’a uygun olarak yurt içinde ve yurt dışında bilgilerinizin paylaşıldığı üçüncü kişileri öğrenebilir,
 Bilgilerinizin eksik ya da hatalı işlendiğini düşünüyorsanız düzeltilmesini isteyebilir,
 Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde bilgilerinizin silinmesini ya da yok edilmesini talep edebilir,
 Bilgilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere (c) ve (d) bentlerinde belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteyebilir,
 Bilgilerinizin, otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz edebilir veya kanuna aykırı olarak kaydedildiğini veya kullanıldığını düşünüyorsanız ve bu sebeple zarara uğramışsanız zararın giderilmesini isteyebilirsiniz.
Bu amaçlarla yaptığınız başvurunun ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından çıkarılan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ ile belirlenen ücreti ödemeniz söz konusu olacaktır. Başvurunuza yazılı cevap verilmesi halinde ilk 10 (on) sayfaya kadar ücret alınmayacak, 10 (on) sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 TL işlem ücreti alınacaktır. Başvurunuza verilecek cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise, kayıt ortamının maliyeti kadar ücret tarafınıza yansıtılacaktır.
Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacaktır.
Kanun kapsamındaki haklarınızdan yararlanmak için başvurularınızı, Türkçe olmak kaydıyla yazılı olarak aydinlatmaonline.com’ a iletebilir, detaylı bilgi almak için Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Başvurularınızı;
1. aydinlatmaonline.com adresinde bulunan formu doldurduktan sonra ıslak imzalı bir nüshasının bizzat elden veya noter aracılığı ile “Esentepe Mah. Avizeciler Sitesi. 2967 Sk. No:2/1 Sultangazi İstanbul” adresine iletilmesi,
2. aydinlatmaonline.com adresinde bulunan formun doldurulup 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamındaki “güvenli elektronik imzanızla imzalandıktan sonra güvenli elektronik imzalı formun [email protected] adresine kayıtlı elektronik posta ile gönderilmesi,
yöntemlerinden biriyle yapabilirsiniz.
Kişisel veri sahibi (ilgili kişi) olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren başvuruda; talep ettiğiniz hususun açık ve anlaşılır olması, talep ettiğiniz konunun şahsınız ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediyor iseniz bu konuda noter tarafından tasdiklenmiş özel vekâletnamenizi ibraz etmeniz gerekecektir.